Contact rapid

Ana Maria TULUC
Sibiu, Piata Mare Nr. 16, Romania
+40748.246.397
office@mediere-sibiu.ro

Evenimente

 • ASOCIATIA PROFESIONALA A MEDIATORILOR TRANSILVANIA Asociatia Profesionala a Mediatorilor Transilvania din Sibiu reprezinta un program curajos, prin intermediul caruia, 4 mediatori autorizati din Sibiu, si anume, Tuluc Ana Maria, Sarac – Luncasu Mircea, Covatariu Paula si Ivanov Nicolae Gabriel, si-au luat angajamentul ca vor reusi sa ajute sibienii sa-si resolve conflictele altfel decat in sala de judecata.
 • Medierea, procedura prealabila obligatorie de la 1 octombrie 2012 Cu 148 voturi pentru, contra – 5 voturi, abtineri -10, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege prin care părțile, înainte de a apela la instanță sunt obligate să parcurgă o primă etapă din procedura de mediere.

ASOCIATIA PROFESIONALA A MEDIATORILOR TRANSILVANIA

Asociatia Profesionala a Mediatorilor Transilvania din Sibiu reprezinta un program curajos, prin intermediul caruia, 4 mediatori autorizati din Sibiu, si anume, Tuluc Ana Maria, Sarac – Luncasu Mircea, Covatariu Paula si Ivanov Nicolae Gabriel, si-au luat angajamentul ca vor reusi sa ajute sibienii sa-si resolve conflictele altfel decat in sala de judecata.

Principalul scop al asociatiei din Sibiu consta in asigurarea organizarii si exercitarii unitare in judetul Sibiu a profesiei de mediator.

Totodata, Asociatia Profesionala a Mediatorilor Transilvania din Sibiu, isi propune sa militeze pentru un cadru organizatoric pentru mediatori, astfel incat acestia sa dispuna de conditii adecvate, de material informative si de know-how pentru practicarea acestei profesii.

Pentru indeplinirea scopului declarat al asociatiei, respectiv promovarea medierii si a profesiei de mediator, membrii acesteia au organizat Workshop-ul “MEDIEREA – INFORMARE SI APLICATIE”, care a avut loc la AUDITORIUL   UNIVERSITATII ROMANO - GERMANA din Sibiu, Piata Aurel Vlaicu, nr.9,in data de  29 Mai 2012. Acest eveniment s-a bucurat de o prezenta numeroasa, de un public receptiv si pregatit, workshop-ul  fiind un imbold pentru proiectele ce urmeaza a avea loc, cel mai important fiind Caravana Medierii in 29 septembrie 2012.

In sprijinul unei mai bune intelegeri a procedurii medieriii, participantii au primit revista “Medierea Tehnica si Arta”, editata de Uniunea Centrelor de Mediere din Romania, dar si alte material informative pregatite de membrii Asociatiei Profesionale a Mediatorilor Transilvania din Sibiu.

Rolul mediatorilor sibieni este de a informa cetatenii despre avantajele medierii, punand accentual pe latura umana, explicand concis si pe intelesul tuturor in ce constau aceste avantaje si cum pot fi folosite in avantajul lor.

Consider necesar sa sintetizez,in cele ce urmeaza principalele necunoscute aflate in cadrul sesiunilor de informare pe care le-am avut in judetul Sibiu pana acum:  

DOMENII IN CARE E NEVOIE DE MEDIERE

 • Constructii: conflicte intre beneficiar si executant (ex. cu privire la majorarea costurilor, intarzieri in executare, etc);
 • Transportul: intre transportator si beneficiarii transportului (ex. pieirea bunului pe perioada transportului);
 • Leasingul auto/imobiliar;
 • Credite bancare;
 • Vanzari: toti vindem si cumparam, prin urmare devenim subiecti ai conflictelor vanzator – cumparator.
 • Transfer de tehnologie
 • Consultanta

CAUZE COMERCIALE CARE SE POT MEDIA

 • Executarea contractelor;
 • Interpretarea clauzelor contractuale;
 • Rezilierea sau rezolutiunea contractelor;
 • Pretentiile comerciale izvorate din neexecutaea sau executarea cu intarziere a contractelor;
 • Conflictele dintre diferite compartimente ale societatii;
 • Conflictele intre angajati, angajat si angajator etc.
 • Orice situatie conflictuala generata in derularea contractelor de natura comerciala.
 • Conflictele ivite intre societatile comerciale partenere, conflictele aparute in interiorul acestora precum si conflicte aparute intre societati comerciale persoane juridice si persoane fizice (in calitate de beneficiari, prestatori, etc).
 • Contracte comerciale in derulare, dar si contracte ajunse la finalul executarii lor si asupra carora exista neintelegeri.

Odata cu Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii 192/2006, prin care de la 1 octombrie 2012 părțile, înainte de a apela la instanță sunt obligate să parcurgă o primă etapă din procedura de mediere, consideram rolul nostru, al mediatorilor din judetul Sibiu, ca fiind unul si mai important, consideram necesare si oportune organizarea de conferinte, de workshop-uri, de sesiuni informative atat in Sibiu, cat si in orasele importante din judet.

TULUC ANA MARIA
Mediator Autorizat
Presedintele “Asociatiei Profesionale a Mediatorilor Transilvania” - Sibiu

Data: 29 Aug. 2012